Kleuters

Circomotoriek

Kleuters worden tijdens deze les begeleid door een volwassene (mama, papa, grote broer of zus,...) die bij voorkeur als vaste begeleider de lessenreeks mee volgt. Samen verkennen we de beginselen van circustechnieken. Acrobatie staat centraal en we werken met “echt” circusmateriaal (flowerstick, reuzenbal, ton, trapeze,...). Regelmatig doen we oefeningen zonder materiaal: kruipen, sluipen, rollen en zelfs vliegen door de lucht. De bewegingsfilosofie van Veronica Sherborne wordt gebruikt als uitgangspunt.

Circomotoriek

Jongeren

Circusclub

De circusclub is een vrije circusinstuif. Een laagdrempelige kennismaking met het aanbod van Circus Zonder Handen. Al het circusmateriaal staat uitgestald in de zaal, de deelnemers oefenen technieken naar keuze, de docenten geven uitleg en dagen je extra uit waar nodig.

Circusclub

Multicircus

In de multicircusles ontdekken kinderen en jongeren vanaf 6 jaar een mix van alle circustechnieken: acrobatie, steltlopen, éénwieleren, ballopen, tonlopen, rola bola, koorddansen, jongleren met sjaaltjes en balletjes, bordjes draaien, flowerstick, diabolo, trapeze…
Je krijgt de kans om op eigen niveau circustrucs te verkennen en in te oefenen.

Circustheater

Heb je minstens één jaar circuservaring en sta je graag in de spotlights? Dan is deze les de ideaal voor jou! Je oefent je circusskills en leert ze aan de hand van circustheateroefeningen  presenteren voor publiek. De ideale opstap om later in een optreedtgroep van Circus Zonder Handen te stappen.

De circus & theaterdocenten dagen tijdens deze les kinderen & jongeren uit om uit de box te denken. Hun creativiteit wordt aangesproken en geprikkeld aan de hand van  theateroefeningen, creatie en toonmomenten. Kinderen & jongeren kunnen met hun eigen circustechnieken aan de slag.

Tijdens deze les leer je geen nieuwe technische circusskills, maar leer je deze op scène te brengen. Technische circuservaring is dus een vereiste!

Acrobatie

Iedereen met doorzettingsvermogen en de wil om bij te leren zit op zijn plaats in deze les.
Tijdens de acrobatieles bereiden de docenten je voor om door te stromen naar de verschillende acrobatische specialisatielessen van Circus Zonder Handen.
De basisoefeningen van diverse acrobatische technieken komen grondig aan bod: dynamische grondacro, trapeze, doek, mast, bascule, rope skipping, hand to hand,...
Je traint op lenigheid en kracht en je leert de technieken creatief benaderen om je eigen stijl te ontwikkelen. Je optimaliseert je werkhouding ter voorbereiding van de specialisatielessen.
Elke les start met een stevige gemeenschappelijke opwarming, daarna maak je grondig kennis met de techniek(en) waarin je wenst bij te leren. Eens je voldoende kracht, lenigheid en technisch niveau hebt, stroom je door naar de specialisatieles(sen) van jouw keuze.
Doorheen of op het einde van het jaar bekijk je samen met de docenten in welke specialisatieles(sen) jij op je plek zit.

Urban Acro

Freerunning, tricking, spectaculaire acrobatische sprongen op de airtrack,, rope skipping,... Leer tijdens Urban Acro de basis van al deze straffe Urban bewegingsvormen. Onze gespecialiseerde trainers stimuleren je Urban creativiteit en bieden straffe technische uitdaging.
Conditie, (sprong)kracht, lenigheid en coördinatie worden getraind om zo spectaculair mogelijk de technieken uit te voeren. De trainers bieden de perfecte balans tussen een veilige leeromgeving en de Urban ‘freestyle’ die zo eigen is aan deze bewegingsvormen.
Eens je de basis van je favoriete Urban Acro techniek onder de knie hebt kan je na overleg met je trainer doorstromen naar de Urban specialisatieles van je keuze.
We raden onze Urban Acro leden ook aan te komen bijtrainen tijdens de Open Training (gratis voor leden) en/of om een andere acrobatische les bij te volgen voor een zo goed mogelijke acrobatische ontwikkeling.

Rope Skipping

Rope Skipping is de ideale ontmoeting tussen urban acrobatie en sport. Je leert springen in verschillende touwen op muziek. Dit doe je alleen of in team. In een latere fase leer je acrobatische sprongen in de touwen. Door het ropeskippen verbeter je je conditie, je gevoel voor ritme, coördinatie en springtechnische vaardigheden.
Rope Skipping heeft een veelzijdig en urban karakter en kan zowel competitief als artistiek beleefd en uitgevoerd worden.

Rope Skipping

Specialisatie Rope Skipping

Eens je een goede basis in Rope Skipping hebt ontwikkelt kan je verder specialiseren in deze Urban bewegingsvorm. Spectaculaire acrobatische sprongen, ingewikkeldere sprongen en touwen combinaties, toewerken naar een demo samen met andere Rope Skippers,... Ingrediënten voor een ideale Specialisatie Rope Skipping.
We raden onze Rope Skippers met straffe acrobatische ambities aan om ook een puur acrobatische les te volgen waarin de sprongen buiten de touwen worden aangeleerd. Zo kan de combinatie met Rope Skipping vlotter gemaakt worden. Ook komen bijtrainen in de Open Training (gratis voor leden) is aanbevolen.

Inschrijven voor deze specialisatieles kan UITSLUITEND na overleg met de lesgevers.

Specialisatie Freerunning

Hou je van vrijheid en zoek je vaak grenzen op? Dan is freerunning iets voor jou.
Klimmen, springen, salto’s over, onder, tussen obstakels door in een zaal of in de openbare ruimte: aan jou de keuze! In freerunning train je op precisie, lenigheid, snelheid coördinatie en kracht. Je leert creatief omgaan met de aangeleerde moves. Zo vind je je eigen en unieke ‘ way through’.
Verleg je grenzen en leer je lichaam perfect beheersen in deze explosieve acrobatische les met een urban feel!

Inschrijven voor deze specialisatieles kan UITSLUITEND na overleg met de lesgevers.

Specialisatie Tricking

Je eigen lichaam en wat durf. Dat zijn de de basisingrediënten van tricking en capoeira! Deze urban acrobatische les bestaat uit een mengeling van martial arts moves en acrobatische bewegingen. Met ons lichaam als enige attribuut maken we een originele aaneenschakeling van sprongen en kicks.
Urban creativiteit staat centraal: je verkent jouw technisch kunnen, je schakelt diverse bewegingen aan elkaar en je vindt zelf nieuwe bewegingen uit.

Inschrijven voor deze specialisatieles kan UITSLUITEND na overleg met de lesgevers.

Specialisatie Luchtacro

Als je houdt van hoogtes, ingewikkelde knopen en wat waaghalzerij zit je in deze les helemaal op je plek! Bij de trapeze klim je de touwen in. Je leert straffe figuren maken soms zelfs in duo of trio. In het doek leer je al klimmend, draaiend en tollend spectaculaire trucs.
We werken veel op kracht van armen en benen alsook op lenigheid. Na een stevige opwarming kies je als deelnemers zelf of je op doek of trapeze traint. Dit maakt het mogelijk te specialiseren en te focussen op één techniek.
De docenten dagen de deelnemers uit om hun eigen stijl te ontwikkelen en creatief te leren omgaan met de aangeleerde techniek door deze persoonlijk te interpreteren.

Inschrijven voor deze specialisatieles kan UITSLUITEND na overleg met de lesgevers.

Specialisatie Luchtacro

Specialisatie Mast & Bascule

Klim en spring letterlijk de hoogte in op Chinese mast en bascule. Bij bascule worden de acrobaten volgens het principe van een wipplank in de lucht gekatapulteerd. Chinese mast is een grote paal waar je op en aan hangt om verschillende spectaculaire trucs uit te voeren.
Voor beide technieken is kracht en een basis dynamische grondacro vereist. Daarom oefenen we tijdens deze lessen veel in de trampoline. Na een grondige opwarming en fysieke voorbereiding kies je als deelnemer zelf welke deeltechniek(en) je verder traint.
Naast de technische aspecten besteden we ook voldoende aandacht aan het artistieke: het onderzoeken van eigen stijl, aaneenschakeling van trucs door creatieve bewegingen,...

Inschrijven voor deze specialisatieles kan UITSLUITEND na overleg met de lesgevers.

Specialisatie Grond & Dynamic Partner Acro

Dit is de ideale les voor iedereen die van fysieke uitdaging houdt en wil uitpakken met spectaculaire tricks!  Je werkt rond de verschillende aspecten van dynamische grondacrobatie: salto, rad, flikflak en hand to hand, 2 hoog of 3 hoge schouderstanden, dynamsche salto’s en vliegen door de lucht.
Elke les tillen we de techniek naar een hoger niveau en maken we deze oefeningen extra dynamisch.
Een flikflak en porté technieken  leer je niet op een-twee-drie, dus we bouwen de lessen rustig maar zeker op.
Naast het technische aspect van de acrobatie besteden we veel aandacht aan het ontwikkelen van een eigen stijl. De ideale mix van zuivere techniek en creatief bewegen!
Je wordt sterk, lenig, en handig. Je leert samenwerken, jezelf fysiek uitdrukken, vertrouwen geven en krijgen.

Inschrijven voor deze specialisatieles kan UITSLUITEND na overleg met de lesgevers.

Specialisatie Jongleren

Jongleren met ballen, kegels, ringen, diabolo, flowerstick,... een droomles voor wie graag van alles de lucht in gooit en weer vangt! Je fijne motoriek en oog-hand-coördinatie wordt sterk ontwikkeld. Onze docenten dagen je uit om veel bij te leren en creatief met je trucs aan de slag te gaan. Door trick-sharing leren we veel van elkaar en af en toe tilt een gastlesgever je naar een hoger niveau.

Inschrijven voor deze specialisatieles kan UITSLUITEND na overleg met de lesgevers.

Specialisatie Jongleren

Open Training

De open training is de ultieme plek om ‘bij te trainen’ en je techniek bij te schaven. Via tricksharing til je je niveau en dat van anderen naar een hoger niveau. Regelmatig komen gastdocenten en andere artiesten langs die je een boost geven. Dit is ook de plaats om te werken aan een eigen creatie of je ‘work in proces’ uit te testen.

Volwassenen

Multicircus

Volwassenen krijgen een gevarieerd circusjaar voorgeschoteld. Alle technieken komen uitgebreid aan bod. Tijdens elke les is er voldoende tijd om aan je persoonlijke circusambitie te werken, of dat voor jou nu trapeze, diabolo of éénwieler is, de lesgever helpt je op niveau.

Multicircus

Acrobatie

Iedereen met doorzettingsvermogen en de wil om bij te leren zit op zijn plaats in deze les. Tijdens de acrobatieles bereiden de docenten je voor om door te stromen naar de verschillende acrobatische specialisatielessen van Circus Zonder Handen.
De basisoefeningen van diverse acrobatische technieken komen grondig aan bod: dynamische grondacro, trapeze, doek, mast, bascule, rope skipping, hand to hand,...
Je traint op lenigheid en kracht en je leert de technieken creatief benaderen om je eigen stijl te ontwikkelen. Je optimaliseert je werkhouding ter voorbereiding van de specialisatielessen.
Elke les start met een stevige gemeenschappelijke opwarming, daarna maak je grondig kennis met de techniek(en) waarin je wenst bij te leren. Eens je voldoende kracht, lenigheid en technisch niveau hebt, stroom je door naar de specialisatieles(sen) van jouw keuze.
Doorheen of op het einde van het jaar bekijk je samen met de docenten in welke specialisatieles(sen) jij op je plek zit.

Specialisatie Grond & Dynamic Partner Acro

Dit is de ideale les voor iedereen die van fysieke uitdaging houdt en wil uitpakken met spectaculaire tricks!  Je werkt rond de verschillende aspecten van dynamische grondacrobatie: salto, rad, flikflak en hand to hand, 2 hoog of 3 hoge schouderstanden, dynamsche salto’s en vliegen door de lucht.
Elke les tillen we de techniek naar een hoger niveau en maken we deze oefeningen extra dynamisch.
Een flikflak en porté technieken  leer je niet op een-twee-drie, dus we bouwen de lessen rustig maar zeker op.
Naast het technische aspect van de acrobatie besteden we veel aandacht aan het ontwikkelen van een eigen stijl. De ideale mix van zuivere techniek en creatief bewegen!
Je wordt sterk, lenig, en handig. Je leert samenwerken, jezelf fysiek uitdrukken, vertrouwen geven en krijgen.

Inschrijven voor deze specialisatieles kan UITSLUITEND na overleg met de lesgevers.

Specialisatie Grond & Dynamic Partner Acro

Specialisatie Jongleren

Jongleren met ballen, kegels, ringen, diabolo, flowerstick,... een droomles voor wie graag van alles de lucht in gooit en weer vangt! Je fijne motoriek en oog-hand-coördinatie wordt sterk ontwikkeld. Onze docenten dagen je uit om veel bij te leren en creatief met je trucs aan de slag te gaan. Door trick-sharing leren we veel van elkaar en af en toe tilt een gastlesgever je naar een hoger niveau.

Inschrijven voor deze specialisatieles kan UITSLUITEND na overleg met de lesgevers.

Specialisatie Jongleren

Open training

De open training is de ultieme plek om ‘bij te trainen’ en je techniek bij te schaven. Via tricksharing til je je niveau en dat van anderen naar een hoger niveau. Regelmatig komen gastdocenten en andere artiesten langs die je een boost geven. Dit is ook de plaats om te werken aan een eigen creatie of je ‘work in proces’ uit te testen.

Open training