Aanvraagformulier

Let op! Door een volle planning nemen wij pas nieuwe aanvragen aan vanaf november, gelieve ons dan pas te contacteren. Nieuwe aanvragen die nu worden gestuurd worden niet behandeld. Dankuwel voor uw begrip.

KLIK HIER VOOR EEN VRIJBLIJVENDE AANVRAAG  

Gelieve zo volledig mogelijk te zijn bij het invullen van ons formulier. Zo kan ons team snel bepalen welke workshop het beste aansluit bij uw vraag.

We verplaatsen ons voor min. 3u durende workshop(s). Hoe die 3 uur ingedeeld worden, wordt samen met u afgesproken.
We vervoeren doorgaans ons materiaal met de CZH camionette, maar het milieuvriendelijker ‘Bakfiets’ alternatief is ook toepasbaar voor workshops max. 10km van Molenbeek.

Voor bijkomende hulp of vragen, één adres: lelo@zonderhanden.be

Ons aanbod

Circus

Tijdens een circus workshop laat een gediplomeerde lesgever de deelnemers genieten van een echte circuservaring. Op een speelse en originele manier worden de verschillende technieken aangeleerd. Evenwichtsbal, diabolo, bordjes draaien, jongleren, rola-bola, ton lopen, trapeze, eenwieler, en nog veel meer...

Een perfecte kans om zowel je grenzen, je lichaamsbewustzijn als je evenwicht en je hand-oog coördinatie uit te dagen en aan te scherpen. Verras jezelf en ontdek nieuwe talenten van jezelf!  

Circomotoriek

Ouder + kind = acrobatisch duo. Tijdens een circomotoriek workshop zijn kleuters of kinderen en hun ouders elkaars circus partners. In een geborgen en fantasierijke sfeer leren ze elkaar in de lucht heffen, hand to hand en dynamische portées verrichten.

Rechtstaan op de schouders van papa of mama? Het wordt stap per stap aangeleerd. Een intiem moment tussen ouders en kinderen waar ze elkaar extra leren vertrouwen, inschatten en waarderen. Pure quality-time tussen ouder en kind dus!

Urban Acrobatie

Salto’s springen? Iedereen verbluffen met straffe kicks en tricks? Tijdens een urban workshop kunnen jongeren proeven van onze uitdagende urban technieken zoals ropeskipping, freerunning en urban acrobatie. Een gediplomeerde urban lesgever daagt jongeren uit om grenzen te verleggen, samen te werken, zichzelf in te schatten en zoveel meer! Dit allemaal in een zeer eigentijds karakter.  

Een uitdagende en grensverleggende ervaring voor 10 plussers.

CZH als boost voor groepsdynamiek, zelfvertrouwen en identiteitsontwikkeling

Tijdens deze workshop gebruikt de daarin gespecialiseerde docent circus of urban technieken als middel voor een positieve groepsdynamiek te creeëren, te werken aan zelfvertrouwen en/of identiteitsontwikkeling in de klas of groep. Er wordt niet louter gestreefd naar een circustechnisch vooruitgang, maar vooral naar een verrijking van de emotionele, cognitieve en sociale vaardigheden van de deelnemers. Circus wordt ingezet als middel om beter te leren samenwerken, denken, elkaar aanvoelen en te respecteren.  

Hoe ziet zo’n workshop eruit?

Initiatie - bij een vaste groep

Bij een initiatie krijgt een vaste groep deelnemers een echte circus, urban of circomotoriek training voorgeschoteld : van opwarming tot stretchen volgt de groep het oefenschema van de beste artiesten. Stap per stap en op een speelse manier worden alle technieken op niveau van de groep aangeleerd.

Op vraag van de organisator kunnen specifieke technieken uitgebreider aan bod komen dan anderen, of kan de docent zich meer focussen op bepaalde aspecten van een leerproces (creatief denken, samenwerken, durven,...).

Initiaties zijn perfect voor vaste groepen : een klas, een groep kinderen uit een jeugdbeweging, sportkamp, speeldienst of een groep deelnemers die zich voor de initiatie inschrijft.

Ditzelfde trainingsschema wordt ook gehanteerd bij kampen en trajecten (meerdere sessies met eenzelfde groep). Meer dan een eenmalige workshop, gaan we hier voor een meer opbouwend en specifieker leerproces. Na het vele oefenen en creëren, zijn de deelnemers klaar om zélf het podium op te gaan, met een zelfgemaakte slotvoorstelling!

Open piste

Circus 

Het circus materiaal staat uitnodigend uitgestald op onze rode circuspiste, klaar om uitgeprobeerd te worden. Iedereen (van pakweg 5 tot 105 jaar oud!) kan kiezen wat hij of zij wil leren of oefenen, de begeleider staat klaar om te helpen, uit te dagen, uitleg te geven en om nieuwe kunsten te tonen en aan te leren. Die open pistes zijn ideaal voor buurt-, school-, en familiefeesten, op festivals of opendeurdagen.

Urban installatie 

Open pistes voor urban technieken gebeuren op onze op maat gemaakte Urban installatie! We dagen jongeren (vanaf 10 jaar) uit om een eigen snelle, originele en  creatieve manier te vinden doorheen de obstakels van onze Urban installatie. De begeleiders reiken de jongeren vele manieren en mogelijkheden aan om nog meer grenzen te verleggen en tonen enkele urban tricks. Deze is vanaf april boekbaar.

Voor heel grote evenementen kan CZH een extra grote versie van de open piste aanbieden. Naast de circuspiste met evenwicht- en jongleer materiaal en de urban installatie, komen er portieken voor trapeze, doek en chinese masten, een airtrack of/en volledige materiaalset voor bascule. Een park of plein wordt dan omgetoverd tot een indrukwekkend circusterrein waar iedereen van een unieke circuservaring kan genieten.

Schoolprojecten

Circus Zonder Handen kan je school begeleiden bij het opzetten van een schoolproject. De docenten kunnen de leerkrachten bijscholen, de leerlingen circus- en urban technieken aanleren, creatieve processen opstarten en uw team begeleiden bij het vormgeven van een knallende voorstelling door al uw leerlingen op het einde van het project. Op uw vraag kunnen ze ook circus of urban technieken gebruiken als middel voor een positievere groepsdynamiek, zelfvertrouwen en identiteitsontwikkeling in de klas. Hoe uw specifiek project vorm krijgt, wordt in overleg besproken.

Schoolprojecten

Vorming & Teambuilding

Circus leent zich perfect tot een teambuildingsactiviteit voor volwassenen. Enerzijds heb je de technische aspecten zoals evenwicht, oog-hand coördinatie bij jongleren en lichaamsbewustzijn bij (urban) acrobatische technieken, anderzijds ontwikkel je verschillende sociale vaardigheden.

Vertrekkende vanuit verschillende competenties die cruciaal zijn voor uw organisatie bereiden we een circussessie op maat voor. Samenwerken door piramides te bouwen, time management aanscherpen door te leren jongleren,...

Tijdens een vorming of bijscholing krijgen leerkrachten de specifieke circus- of urban pedagogiek en de verschillende technieken aangeboden. Je maakt kennis met de verschillende technieken en leert hoe je circus of acrobatie kunt aanwenden om creatief en actief te zijn met met je leerlingen. De vorming wordt steeds in nauw overleg met de deelnemers voorbereid, de inhoud van de vorming wordt aangepast naar de specifieke vraag van de organisator.